Vacatures

Woonerf Luscinia is op zoek naar een woonbegeleider.
Woonerf Luscinia is een particulier woonzorgproject waar 24-uurs opvang geboden wordt aan max. 5 bewoners tussen 18-35 jaar oud. De zorgondernemers (woonachtig in hetzelfde woonhuis als de zorgvragers) maken deel uit van het team. Woonerf Luscinia richt zich op langdurige zorg, de bewoners kunnen hier jaren  blijven wonen. Bij de bewoners die Woonerf Luscinia opneemt is er sprake van een verstandelijke beperking, in combinatie met problemen op diverse ontwikkelingsgebieden. Daarnaast bieden wij op beperkte schaal Beschermd Wonen voor de doelgroep GZ.

Woonerf Luscinia streeft ernaar om een zo normaal mogelijke leefsituatie te creëren, waar structuur, warmte, veiligheid en voorspelbaarheid geboden wordt.
De werkwijze van Woonerf Luscinia is gericht er op de bewoners zo goed mogelijk hun rol te laten vervullen in de leefgemeenschap en zo mogelijk ook in de maatschappij. De ontwikkeling is gericht op verantwoordelijkheid nemen en zelfstandigheid tonen. Woonerf Luscinia wil deze ontwikkeling activeren en stimuleren. Voor de bewoners is het belangrijk om te leren wie ze zijn, grenzen te leren kennen en zich verder te kunnen ontwikkelen. Daarbij ligt de nadruk om de mogelijkheden verder uit te ontwikkelen. Alle bewoners volgen door de weeks overdag een dagbesteding: grotendeels op het terrein van Woonerf Luscinia. Wij als zorgondernemers en medewerkers hebben o.a. de antroposofie als inspiratiebron.


Wat ga je doen?

Je bent als woonbegeleider samen met een klein team verantwoordelijk voor het wonen, de zorg en het welzijn van de bewoners.  Je werkt in weekenden en doordeweekse dagen, werktijd vaak vanaf 14 of 15.30 uur, tot 22 uur. Heel soms een slaapdienst.

Je streeft ernaar om een zo normaal mogelijke leefsituatie te creëren, waar structuur, warmte, veiligheid en voorspelbaarheid geboden wordt. De bewoners hebben behoefte aan veel rust en structuur. Er wordt gewerkt met een dagstructuur welke bestaat o.a. uit samen eten, ontbijt, lunch, diner, activiteiten ondernemen in de vrije tijd, wandelen. Koken en klein huishoudelijk werk behoren ook tot je taken. Daarnaast het vervullen van het persoonlijk begeleiderschap, meewerken binnen de methodische zorgcyclus, oudercontacten, EHBO, medicatieverzorging, etc.


Dit verwachten we van jou:

Je bent een stevige persoonlijkheid en gemotiveerd om binnen ons project te werken met deze doelgroep. Tijdens een pedagogische opleiding heb je de nodige theoretische kennis opgedaan. Daarnaast heb je al ervaring met verstandelijk beperkte mensen en gedragsproblemen. Door je ervaring ben je in staat om vanuit verbinding met en met respect voor de bewoners  warmte, structuur, veiligheid en professionele zorg te bieden. Je bent een open en optimistisch mens, met een positieve, inspirerende inslag. Je bent bekend met de antroposofie en bereid om dit mede in te brengen. Je bent in staat om  volgens een zorgplan te werken, om iedere dag mbv de computer te rapporteren, en bent bekend met EHBO. Je woont in de buurt van Hengelo (Gld) (straal 10 km) of bent bereid hiernaar toe te verhuizen.

De voorkeur gaat uit naar een man.

Deeltijd, gem. 12-15 uur per week, plus invalmogelijkheid (flexibel inzetbaar).
HBO denknivo met minimaal MBO opleiding nivo 3 op het gebied van zorg of begeleiding (SPH, SPW, verzorgende IG). Aantoonbare ervaring vereist.

Momenteel werken we samen met zzp-ers. Dat heeft onze voorkeur. Zonodig willen we de mogelijkheid van een dienstverband onderzoeken middels pay-rolling.

Heb je interesse? Stuur dan je reactie/sollicitatie via de contactpagina van deze website  of per post. Voor méér informatie kun je ook bellen met Leo: 06-23736014 of Marianne: 06-14557778

Reageren vóór 31 december 2017.