Afgelopen december 2019  is ons kwaliteitssysteem door de auditor van de Federatie Landbouw en Zorg weer helemaal doorgelopen. Het was fijn dat we naast de papieren protocollen, overzichten, lijsten, systemen, etc. ook nog heerlijk een grote ronde over het hele terrein hebben kunnen lopen. De auditor was hier voor de 2e keer (1e keer was de audit van eind 2016), en kon zo mooi alle ontwikkelingen van de afgelopen 3 jaren aanschouwen. Hij vond dat we hard gewerkt hadden, veel hebben bereikt en dat alles er prachtig verzorgd bijstond.

Op wat kleine aandachtspunten na, is het hele kwaliteitssysteem weer goedgekeurd. Dat betekent dat we weer voor 3 jaar het keurmerk “Kwaliteit laat je zien” voor zowel het wonen als dagbesteding mogen voeren. Best iets om trots op te zijn!

Hieronder de eindconclusie uit het Auditrapport:

Nadat eerder dagbesteding/begeleiding en wonen afzonderlijk waren getoetst, is dit de eerste audit die de gehele dienstverlening dekt. Dat levert een positieve ervaring op bij de auditor en een prettig gesprek dat enerzijds gericht is op het nu voldoen aan de norm maar ook op de ontwikkeling van de afgelopen periode en de toekomstige lijn. Het advies dat hierbij past is dan ook zeker positief.

Reacties uitgeschakeld voor Keurmerk “Kwaliteit laat je zien” weer verlengd!

14 maart 2020: NL Doetdag

21 januari 2020

Op 14 maart a.s. organiseren wij weer de oer-gezellige vrijwilligerswerkdag NL-Doet.

Wederom hebben we weer leuke werkzaamheden en projecten in petto! Hopelijk lekker goed weer. Wij zorgen voor de catering, voor het gereedschap en de klussen: bezoekers nemen de werklust, energie en vrolijkheid mee. Beloofd weer een geweldig leuke dag te worden! Meld je aan via info@vriendenvanluscinia.nl.

We starten om 10 uur en zullen doorgaan tot rond half 5.

 

 

 

Reacties uitgeschakeld voor 14 maart 2020: NL Doetdag

Zomerwerkweek 2019

2 juli 2019

Ook dit jaar organiseren wij weer een oer gezellige zomerwerkweek. Het concept is hetzelfde als vorig jaar. Er is een coördinator, er zijn diverse klussen en werkzaamheden, voor de maaltijden en koffie/thee wordt gezorgd, je kan kamperen op de camping (dus tegen kost en ‘inwoning’).

We starten op maandag 12 augustus, en eindigen de week op vrijdagmiddag 16 augustus. Vrijdagavond sluiten we de week af met een gezamenlijk avond bij het kampvuur. Uiterlijk zaterdagochtend 17 augustus om 10 uur vertrekt iedereen weer.

Dus: van 12 – 16 augustus 2019 – Zomerwerkweek !!!

Heb je zin om te komen? Meld je dan direct aan via onze contactpagina (klik hier).

Reacties uitgeschakeld voor Zomerwerkweek 2019

Jubileum: 22 juni 2019

10 februari 2019

WOONERF LUSCINIA bestaat 5 jaar!  Op 5 december 2013 zijn wij officieel gestart met Woonerf Luscinia op de locatie Lankhorsterstraat. Dat betekende dus dat wij 5 december 2018 precies 5 jaar “bestonden”. Reden voor een jubileum-feest. Deze plannen wij op 22 juni, tesamen met ons Midzomerfeest. Dit feest is alleen toegankelijk voor genodigden.

Reacties uitgeschakeld voor Jubileum: 22 juni 2019

De NL Doetdag van 16 maart a.s. wordt verplaatst naar 30 maart a.s.!!

 

Dan organiseren wij wederom de oer-gezellige vrijwilligerswerkdag NL-Doet.

We hebben weer leuke werkzaamheden en projecten in petto! Hopelijk lekker goed weer. Wij zorgen voor de catering, voor het gereedschap en de klussen: bezoekers nemen de werklust, energie en vrolijkheid mee. Beloofd weer een geweldig leuke dag te worden! Meld je aan via info@vriendenvanluscinia.nl.

We starten om 10 uur en zullen doorgaan tot rond half 5.

 

 

 

 

 

Reacties uitgeschakeld voor 16 maart a.s.: NL-Doetdag

Op 28 april halen we de afgelaste NL Doetdag van 10 maart j.l. in. Iedereen weer van harte welkom!

 

Inloop vanaf 10 uur, werken vanaf 10.30 uur, tussendoor lunch, weer werken tot 15.30 uur, daarna opruimen en afsluiten met een drankje om 16 uur.

Wil je meedoen met een van de klussen, heel graag! Opgave s.v.p. via de mail of contactformulier.

Graag tot ziens!

Reacties uitgeschakeld voor 28 april: oergezellige werkdag !

Camping weer open !!!

2 april 2018

Ja, vanaf afgelopen Paas-weekend is ons kleinschalig kampeerterrein weer open. We verwachten komende week de eerste kampeerders.

Komend weekend 7 en 8 april, gaat het lekker warm worden. Er worden temperaturen van tegen de 20 graden verwacht. Héérlijk weer om al vroeg in het jaar te gaan kamperen!

Van harte welkom.

Reserveren kan via de websita van de camping: www.campingdenachtegaal.nl

Reacties uitgeschakeld voor Camping weer open !!!

Zomerwerkweek 2017

6 juni 2017

Ook dit jaar organiseren wij weer een oer gezellige zomerwerkweek. Het concept is hetzelfde als vorig jaar. Er is een coördinator, er zijn diverse klussen en werkzaamheden, voor de maaltijden en koffie/thee wordt gezorgd, je kan kamperen op de camping (dus tegen kost en ‘inwoning’).

We starten op maandag 17 juli, en eindigen de week op vrijdagmiddag 21 juli. Vrijdagavond sluiten we de week af met een gezamenlijk avond bij het kampvuur. Zaterdagochtend 16 juli om 10 uur vertrekt iedereen weer.

Dus: van 17 – 21 juli 2016 – Zomerwerkweek !!!

Heb je zin om te komen? Meld je dan direct aan via onze contactpagina (klik hier).

Zondag 12 februari vindt er weer een midwintervertelling (met muzikale omlijsting) plaats op Woonerf Luscinia: “Vrouw vos in het winterbos”. Iedereen is welkom!

Er is koffie en thee vanaf 14.30 uur; de vertelling begint om 15 uur.

Verteld door: Doesjka Henkemans
Harpmuziek: Antoine Theunissen

Plaats:
Woonerf Luscinia
Lankhorsterstraat 21
Hengelo (Gld)

Met vreugd en gepaste trots kunnen wij melden dat door de Federatie Landbouw en Zorg ons het keurmerk “Kwaliteit laat je zien” heeft verleend. In de afgelopen 2 jaren hebben wij hieraan gewerkt. Op het gebied van zorg, veiligheid, dossiervorming, personeel en scholing, organisatie en beleid hebben wij voldaan aan de gestelde eisen, zowel in theorie als wel in de praktijk.lz50-1

Afgelopen maand hebben wij nauw contact gehad met de auditor. Dit heeft geresulteerd in een positief advies. Mooi dat we niet alleen het keurmerk hebben verkregen, maar ook dat onze inzet en visie door hem is herkend en zeer gewaardeerd.