Zomerwerkweek 2019

2 juli 2019

Ook dit jaar organiseren wij weer een oer gezellige zomerwerkweek. Het concept is hetzelfde als vorig jaar. Er is een coördinator, er zijn diverse klussen en werkzaamheden, voor de maaltijden en koffie/thee wordt gezorgd, je kan kamperen op de camping (dus tegen kost en ‘inwoning’).

We starten op maandag 12 augustus, en eindigen de week op vrijdagmiddag 16 augustus. Vrijdagavond sluiten we de week af met een gezamenlijk avond bij het kampvuur. Uiterlijk zaterdagochtend 17 augustus om 10 uur vertrekt iedereen weer.

Dus: van 12 – 16 augustus 2019 – Zomerwerkweek !!!

Heb je zin om te komen? Meld je dan direct aan via onze contactpagina (klik hier).

Reacties uitgeschakeld voor Zomerwerkweek 2019

Jubileum: 22 juni 2019

10 februari 2019

WOONERF LUSCINIA bestaat 5 jaar!  Op 5 december 2013 zijn wij officieel gestart met Woonerf Luscinia op de locatie Lankhorsterstraat. Dat betekende dus dat wij 5 december 2018 precies 5 jaar “bestonden”. Reden voor een jubileum-feest. Deze plannen wij op 22 juni, tesamen met ons Midzomerfeest. Dit feest is alleen toegankelijk voor genodigden.

Reacties uitgeschakeld voor Jubileum: 22 juni 2019

De NL Doetdag van 16 maart a.s. wordt verplaatst naar 30 maart a.s.!!

 

Dan organiseren wij wederom de oer-gezellige vrijwilligerswerkdag NL-Doet.

We hebben weer leuke werkzaamheden en projecten in petto! Hopelijk lekker goed weer. Wij zorgen voor de catering, voor het gereedschap en de klussen: bezoekers nemen de werklust, energie en vrolijkheid mee. Beloofd weer een geweldig leuke dag te worden! Meld je aan via info@vriendenvanluscinia.nl.

We starten om 10 uur en zullen doorgaan tot rond half 5.

 

 

 

 

 

Reacties uitgeschakeld voor 16 maart a.s.: NL-Doetdag

Op 28 april halen we de afgelaste NL Doetdag van 10 maart j.l. in. Iedereen weer van harte welkom!

 

Inloop vanaf 10 uur, werken vanaf 10.30 uur, tussendoor lunch, weer werken tot 15.30 uur, daarna opruimen en afsluiten met een drankje om 16 uur.

Wil je meedoen met een van de klussen, heel graag! Opgave s.v.p. via de mail of contactformulier.

Graag tot ziens!

Reacties uitgeschakeld voor 28 april: oergezellige werkdag !

Camping weer open !!!

2 april 2018

Ja, vanaf afgelopen Paas-weekend is ons kleinschalig kampeerterrein weer open. We verwachten komende week de eerste kampeerders.

Komend weekend 7 en 8 april, gaat het lekker warm worden. Er worden temperaturen van tegen de 20 graden verwacht. Héérlijk weer om al vroeg in het jaar te gaan kamperen!

Van harte welkom.

Reserveren kan via de websita van de camping: www.campingdenachtegaal.nl

Reacties uitgeschakeld voor Camping weer open !!!

Zomerwerkweek 2017

6 juni 2017

Ook dit jaar organiseren wij weer een oer gezellige zomerwerkweek. Het concept is hetzelfde als vorig jaar. Er is een coördinator, er zijn diverse klussen en werkzaamheden, voor de maaltijden en koffie/thee wordt gezorgd, je kan kamperen op de camping (dus tegen kost en ‘inwoning’).

We starten op maandag 17 juli, en eindigen de week op vrijdagmiddag 21 juli. Vrijdagavond sluiten we de week af met een gezamenlijk avond bij het kampvuur. Zaterdagochtend 16 juli om 10 uur vertrekt iedereen weer.

Dus: van 17 – 21 juli 2016 – Zomerwerkweek !!!

Heb je zin om te komen? Meld je dan direct aan via onze contactpagina (klik hier).

Zondag 12 februari vindt er weer een midwintervertelling (met muzikale omlijsting) plaats op Woonerf Luscinia: “Vrouw vos in het winterbos”. Iedereen is welkom!

Er is koffie en thee vanaf 14.30 uur; de vertelling begint om 15 uur.

Verteld door: Doesjka Henkemans
Harpmuziek: Antoine Theunissen

Plaats:
Woonerf Luscinia
Lankhorsterstraat 21
Hengelo (Gld)

Met vreugd en gepaste trots kunnen wij melden dat door de Federatie Landbouw en Zorg ons het keurmerk “Kwaliteit laat je zien” heeft verleend. In de afgelopen 2 jaren hebben wij hieraan gewerkt. Op het gebied van zorg, veiligheid, dossiervorming, personeel en scholing, organisatie en beleid hebben wij voldaan aan de gestelde eisen, zowel in theorie als wel in de praktijk.lz50-1

Afgelopen maand hebben wij nauw contact gehad met de auditor. Dit heeft geresulteerd in een positief advies. Mooi dat we niet alleen het keurmerk hebben verkregen, maar ook dat onze inzet en visie door hem is herkend en zeer gewaardeerd.

Afgelopen zaterdag 10 september hadden we een héérlijke en zeer zonnige appelpers-dag. Afgelopen weken hebben wij met de bereidwillige hulp van vele vrienden en vrijwilligers een behoorlijke hoeveelheid appels en peren kunnen plukken. De oogst was dit jaar weldadig.

img_8960 img_8979

Op deze zaterdag hadden wij de Welsumse Mobiele Appelpers uitgenodigd om al dit sappige fruit tot heerlijk sap te laten persen. En in onze slipstream kwamen velen uit de weide omgeving met hun appels aanzetten: in aanhangwagens, met trekkers, in busjes, of gewoon op de achterbank. De héle dag was de appelpers in touw, en daar rondom alom gezelligheid en werkzaamheden.

img_8972

Het was voor de Lionsclub Bronckhorst hun jaarlijkse werkdag bij ons, en vele handen maken het werk licht. Zij hielpen ons in de moestuin met wieden en schoonmaken, werkten mee om de appelpulp te mengen en verspreiden op de composthopen, en maakten ook nog het kleinfruit vrij van onkruid.

img_8974

Verder was er een informatieve stand van ons project Woonerf Luscinia, was er heerlijk door onze bewoners en dagbesteders gebakken taart, genoten we van verse koffie, thee én appelsap! Een prima dag voor fijne gesprekken, interessante ontmoetingen met buurtgenoten, voor rondwandelingen en kennismaking. Dat beloofd weer wat voor volgend jaar!

Rest ons al die mensen te bedanken die het fruit uit hun boomgaard ter beschikking stelden voor ons. Dankzij de hulp en inbreng van onze vriendenstichting konden we al dat fruit laten persen tot 5-liter pakken. En deze zijn nu bij of via ons TE KOOP voor €9,50 per pak van 5 liter! De pakken zijn ongeopend 2 jaar houdbaar, en na opening 3 maanden. Interesse? Neem contact met ons op.

De Zutphense ledengroep van de Antroposofische Vereniging in Nederland organiseert een Ontmoetingsmarkt. Daar presenteren mensen zich met hun door antroposofie geïnspireerde projecten, initiatieven, groepjes, activiteiten in en rond Zutphen. Ook Woonerf Luscinia zal daar ‘acte de presence’ geven.

Er zijn heel wat door de antroposofie geïnspireerde mensen aan het werk in Zutphen en omgeving.  Hoe gaat het met hun plannen en uitvoering? Welke ervaringen zijn er?  Het wordt een ontmoetingsmarkt met tafels voor wie iets uit wil stallen, met tijd en ruimte voor wie iets wil vertellen, met gelegenheid tot uitwisseling.

Wanneer: zaterdag 17 september 2016.

Waar: Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112 Zutphen

Tijd: 14 tot 17 uur

Toegang gratis

Programma:

14.00 uur: ontvangst en opening

14.30 uur:      1)   Euritmie in en rond Zutphen door Ondine Gordijn

2)   Vrije School De Hofakker

3)   Therapeuticum Rozenhof

15.00 uur: pauze & markt.

15.30 uur:       4)  Werkplaats STAP (biografiek/biografisch schrijven) Lieke Deelstra

5)   Zorgboerderij Woonerf Luscinia door Leo en Marianne van de Westen

6)   Biografisch werken in de ouderenzorg door Bea Wahlen

16.00 uur: pauze & markt.

16.30 uur:       7)  Theaterwerkplaats De Rode Hoed door Loek Hamer

8)  informatie volgt

9)  informatie volgt

17.00 uur napraten